Avocadomousse met komkommer en scampi-spiesje

Avocado's... niet iedereen houdt ervan.  Ik ben in ons gezin eigenlijk de enige die ze wel weet te appreciëren.  Toch weerhield dat me er niet van om eens een voorgerechtje met deze - overigens bijzonder voedzame - vrucht te maken.  En ja hoor, ik vond het lekker!  Aan wie van avocado houdt kan ik dit gerechtje dus zeker aanbevelen!

En in een mooi glaasje oogt zoiets natuurlijk meteen geweldig...


Dit heb je hiervoor nodig:
(voor 2 personen)

1 rijpe avocado (licht indrukbaar bij de steelaanzet)
6 grote scampi's, gekookt of rauw
1 limoen
1/4 à 1/5 komkommer
1 teentje knoflook
90g zure room
enkele blaadjes basilicum ter afwerking
olijfolie
peper en zout

EXTRA: mooie glaasjes om de mousse in te presenteren (eventueel kan je ook de uitgeholde schil van een halve avocado als kommetje gebruiken!) + 2 satéprikkers

Snijd de avocado met een scherp mes in de lengte in twee.  In het midden kom je de pit tegen.  Draai de twee helften een beetje zodat ze van elkaar los komen en de pit achterblijft in één van de twee helften.


Verwijder nu de pit en lepel de avocadohelften uit.  Het (lekker romige) vruchtvlees doe je in een beker waar je achteraf met de staafmixer in kan of je gebruikt de kom van een keukenmachine als je er eentje hebt.


Voeg aan het vruchtvlees het sap van 1/2 limoen, de zure room en goed wat peper en zout toe.  Mix dit alles met de staafmixer tot een glad geheel.


Proef dan even en voeg naar smaak limoen, peper en/of zout toe indien nodig.

Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de glaasjes.  Je kan natuurlijk ook gewoon een lepel gebruiken!


Schil het stukje komkommer en snijd het in blokjes.  Deze blokjes verdeel je over de mousse.


Hak enkele blaadje basilicum fijn en verdeel deze ook over de glaasjes.

Nu de scampi's nog... Verwijder indien nodig het darmkanaal en kruid ze met wat peper en zout.

Pers de knoflook en fruit deze even aan in hete olie. (eerst de olie heet laten worden en dan pas de knoflook toevoegen, ongeveer een half minuutje laten bakken)


Voeg de scampi's toe en bak ze aan elke kant slechts één minuut.  Zijn ze reeds voorgekookt - zoals bij mij - dan kan dat zelfs iets minder lang!


Prik de scampi's tenslotte per drie op satéprikkers en leg deze bovenop de glaasjes.  Leg er nog wat basilicumblaadjes bovenop... KLAAR!!!


Smakelijk!


(receptje uit Libelle)

Reacties

  1. Wat een origineel recept voor avocado;)) Ziet er ook erg leuk uit;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts