Appelbeignets: pure verwennerij voor jong en oud

Het is zo eens wat anders dan die eeuwige pannenkoeken (nu ja, niets tegen pannenkoeken hoor ;)) én het smaakt minstens even lekker! Appelbeignets zijn heel gemakkelijk te maken en vallen bij zowat iedereen in de smaak. Ideaal voor op (kinder)feestjes, als lekker tussendoortje of zelfs voor bij de maaltijd wanneer je ze serveert met wat andere fruitsoorten. Dat laatste idee voerde ik onlangs uit en mijn kinderen waren in ieder geval zéér enthousiast over hun avondmaal! Mama en papa stiekem ook wel eigenlijk... ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

50g bloem + nog wat extra
50g maïszetmeel (Maïzena)
1 theelepel bakpoeder
1 ei
1,5 dl ijskoud water
een snuifje kaneel, indien gewenst
5 stevige appels (zoals Jonagold, Elstar, Cox)
poedersuiker om te bestrooien

EXTRA: een appelboor + een friteuse gevuld met frituurolie

Verwarm al meteen je friteuse voor op 180 à 190°C.

Zeef de 50g bloem, het maïszetmeel en het bakpoeder in een mengkom. Je kan ook een snuifje kaneel toevoegen, maar dat hoeft niet.
Doe het ei en het water erbij en roer alles goed door elkaar met een garde tot er geen klontertjes meer in het beslag zitten.


 Haal het klokhuis uit de appels met behulp van een appelboor, schil de appels en snijd ze in schijven.


Doe wat bloem in een schaaltje en wentel de appelschijven erdoor. Haal ze vervolgens door het beslag zodat ze helemaal bedekt zijn. Dat je vingertoppen dan mee onder het beslag zitten, moet je erbij nemen ;)


Leg ze nu in de friteuse en laat ze goudbruin en krokant bakken in voorverwarmde olie van 180 à 190°C.

Let wel op dat je ze niet te veel op elkaar legt want zo gaan ze aan elkaar kleven. Je kan ze dus best in verschillende porties bakken. De baktijd bedraagt zo'n 4 à 5 minuten normaal gezien.


Bestrooi ze met goed wat poedersuiker (mag zelfs meer zijn dan op mijn foto hieronder) en dien ze warm op.

Heerlijk!!!!!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts