Luchtige maistaart

Maistaart... Ik had het nog nooit gegeten maar toen ik dit receptje vond leek het me wel de moeite het eens uit te proberen. En daar heb ik zeker geen spijt van! De structuur van deze taart zit een beetje tussen taart en cake in en de knapperige maiskorrels in én op de taart maken ze erg aangenaam om te eten. Bovendien zorgt het heerlijke aroma van de basilicum voor een extra frisse toets!


Dit heb je nodig:

twee handjesvol verse basilicum
1 grote snee gekookte ham
200g maïszetmeel (= Maïzena)
1 zakje gedroogde gist
3 eieren
100 ml room (+/- 30% vet --> staat op de verpakking vermeld)
100g goede boter, gesmolten (in de microgolf of op het vuur)
100g maïskorrels (uit blik, uitgelekt)
peper en zout

EXTRA: cakevorm, bij voorkeur een springvorm

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C want het taartbeslag is snel klaar :)

Doe de maïzena en de gist samen in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eitjes.


Roer goed met een garde en voeg beetje bij beetje de room en de boter toe. Blijf ondertussen goed roeren.

 

Hou enkele basilicumblaadjes achter voor de decoratie achteraf. Pluk al de overige basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze wat kleiner.
Ook de ham snijd je in stukjes.


Voeg nu de basilicum, de ham en het grootste deel van de maiskorrels toe en roer ze door het beslag. Hou nog wat maiskorrels over voor de decoratie achteraf.
Voeg naar smaak ook wat peper en zout toe en roer nogmaals.


Leg een stukje bakpapier op de bodem van de cakevorm, strijk de randen (met een stukje keukenrol) in met wat boter en giet het beslag in de vorm.


Laat de taart 10 minuten bakken in de op 200°C voorverwarmde oven. Zet dan de oven op 180°C en laat de taart nog 20 minuten verder bakken.

Haal de taart uit de vorm als ze licht is afgekoeld, bestrooi ze met de achtergehouden maiskorrels, leg de basilicumblaadjes bovenop en serveer met bijvoorbeeld een slaatje. Smakelijk!

 

(recept uit 'Simply You', het magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts