Tomaten-worstpannetje met geroosterd brood en basilicum

Heel lekker, snel klaar en best origineel ook... Dit gerechtje zal hier gegarandeerd vaker op tafel verschijnen! Het geroosterd brood dat mee door de andere ingrediënten gemengd wordt, maakt het geheel echt af. En de basilicum zorgt voor een heerlijk frisse toets!


Dit heb je nodig:
(voor 3 à 4 personen)

1/2 stokbrood
3 grote (braad)worsten, elk ongeveer 125g
3 grote tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels balsamico-azijn
1,5 handjevol verse basilicumblaadjes
zout en peper

EXTRA:  grote pan met deksel

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en snijd het daarna in dunne plakken. Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de stukjes stokbrood (portiegewijs) aan beide kanten knapperig. Roer geregeld zodat het brood niet verbrandt.

 
Neem het brood uit de pan en zet het even opzij, MAAR zet de pan nog niet weg. Snijd de worst in plakken, verhit nog een eetlepel olie in dezelfde pan en bak de worst onder af en toe roeren zo'n 5 minuten. Ik schakelde hiervoor - onder toezicht uiteraard - een van mijn kleine helpertjes in...
 


Was ondertussen de tomaten en snijd ze in partjes. Pel en snipper de ui (een groentenmolentje is hierbij zeer handig!), pel de knoflook en snijd hem in fijne plakjes.

 
Voeg de ui en de knoflook toe aan de worst en bak deze ongeveer en minuut al roerend mee.
 
 
Voeg de tomaten en de balsamico-azijn toe, plaats het deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten smoren.
 


 
Snijd ondertussen de basilicum in reepjes.

 
Breng het gerechtje op smaak met wat zout en peper, meng het geroosterd brood en de basilicumreepjes erdoor en serveer meteen. SMAKELIJK!
 
 
 
(recept uit het maandblad Koken & Genieten)


Reacties

Populaire posts