Antwerpen Proeft - fotoverslagje

Gisteren trokken we naar goede gewoonte weer naar 'culinair outdoorfestival' Antwerpen Proeft. Het vond dit jaar voor het eerst plaats op de Waagnatie. Een knappe locatie, net naast de Schelde... Alleen zorgde het koude weer (met veel wind!) ervoor dat we zowat uit ons vel bibberden. Gelukkig lieten de overheerlijke gerechtjes ons dit telkens weer voor even vergeten.

Bij onze gekozen gerechten was er geen enkel bij dat we niét lekker vonden. Onze vrij kritische smaakpapillen kennende wil dit toch al wel wat zeggen. ;)

Onze favorieten waren het verfijnde gerechtje van 12, Place du Marché en het heerlijke dessertbordje van de stand van Pierre Marcolini.

Een fotoverslagje:

Kommilfoo (1 Michelinster)
Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
 
Gepekelde kabeljauw en brandade van kabeljauw met texturen van erwt, tuinbonen en crème van bioyoghurt
 
12, Place du Marché
Nieuwstad 12, 2000 Antwerpen
 
Traag gegaard Berkshire-buikspek met kroketje van varkenskop, gemarineerde wortels, crème van jonge wortels en sorbet van pickles  

Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon
Fruithoflaan 41, 2600 Berchem
 
Degustatie van drie kazen met begeleidende bieren: Triple d’Anvers met Gruyère Réserve, Liefmans Goudenband met Torta de Oveja, Duvel Tripel Hop met Roquefort Yves Combes Le Vieux Berger 
 
Ik, mijn man, schoonzus en schoonbroer volop aan het degusteren... :)
 
L’Île d’Anvers
Verbindingsdok Oostkaai 3, 2000 Antwerpen
 
 Traag gegaarde pluma de lomo met seinzoensgroentjes en sausje van tijm 
 
Pierre Marcolini
(de beste 25 chocolatiers van België, 2013 (Gault&Millau))
Kelderstraat 3, 2000 Antwerpen
 
Twee macarons, twee chocolaatjes met krokante pralinévulling op gekarameliseerde stukjes cacaoboon en drie pralines
(als mijn beschrijving niet klopt, let me know... Het gerechtje kwam namelijk niet overeen met de beschrijving die stond aangegeven)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts