knapperige groene asperges in een jasje van serranoham

Heel simpel te maken en een verrassend lekker resultaat! Jaren geleden kocht ik eens een tapas-boek waaruit ik toen avond na avond een ander hapje klaarmaakte. Deze asperges bleven me - samen met nog heel wat andere tapas - heel goed bij omdat ze o zo lekker zijn en bovendien zijn ze bijzonder snel klaar. Zeker proberen dus!


Dit heb je nodig:

12 groene asperges
6 plakken serranoham (of parmaham)
3 eetlepels olijfolie
een beetje peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel twee eetlepels olijfolie over de bodem van een ovenschaal.

Snijd de harde uiteinden van de asperges en verwijder ze. Deze zijn te hard / houterig om op te eten.

Snijd de plakken ham in de lengte in twee en wikkel ze om de onderkant van de asperges. Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel er nog een eetlepel olie over. Je kan hiervoor een keukenborsteltje gebruiken om de olie echt goed te verdelen.



Strooi vervolgens nog wat peper over de asperges en plaats ze dan voor 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Je kan deze asperges bijvoorbeeld met aioli / knoflooksaus serveren. Heerlijk!!


(recept uit 'Tapas' van Parragon Books)

Reacties

  1. Ga ik ook eens proberen!
    Grtjs Saartje

    http://saartjeathome.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts