Crumble van aardbeien

Ik had nog wat aardbeitjes staan... en toen stootte ik op een recept van crumble. Met bosvruchten en kersen weliswaar, maar crumble kun je natuurlijk met vanalles maken. Het is een bijzonder eenvoudig recept en het resultaat is werkelijk OVERHEERLIJK!



Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

een bakje aardbeien (of ander fruit)
50 g koude goede boter
50 g witte kristalsuiker + 1,5 eetlepel extra
85 g bloem
25 g amandelschilfers

Verwarm de oven voor op 190°C.

Beboter een ovenschaal en leg het fruit (in grove stukken gesneden) erin. Bestrooi met 1,5 eetlepel suiker.

Meng de boter (in stukjes gesneden), de bloem en de suiker met de mixer of in de keukenmachine tot kruimels. Zorg ervoor dat het géén vast deeg wordt. Met je handen kneden mag je dus niet doen. Krijg je moeilijk kruimels en blijven er veel grote brokken in je deeg zitten, dan kan je wel je vingertoppen gebruiken om deze te verkruimelen. Bij mij lukte het echter prima met de mixer.

Bestrooi het fruit dan met het kruimeldeeg en met de amandelschilfers en plaats de ovenschaal voor 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de crumble warm (eventueel met een bolletje vanille-ijs)... Mmmmm!!!!!!!!!


(gebaseerd op een recept uit 'Libelle Lekker')

Reacties

Populaire posts