Erwtentaartjes met munt

"Hé, zo lust ik ineens wél erwtjes!" riep mijn jongste zoon uit toen hij voorzichtig een hapje nam van een taartje. En het verbaasde me niets... De taartjes zijn gewoon onweerstaanbaar!


Dit heb je nodig:
(voor 6 à 7 kleine taartjes)

1 rol kruimeldeeg
2 eieren
100 ml room (vetgehalte 20 à 30%)
een snuifje witte suiker
2 eetlepels verse muntblaadjes
50 g diepvrieserwtjes
zout en peper
een beetje boter en een beetje bloem voor het invetten en bestuiven van de taartvormpjes

indien gewenst: 100 g fetakaas

extra: 6-7 kleine taartvormpjes (of eventueel muffin-bakblik)

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit en haal er 6 à 7 rondjes uit met behulp van een ring of glas. De rondjes moeten iets groter zijn dan de taartvormpjes. Vet de vormen in met boter en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vormen en prik er gaatjes in met behulp van een vork. Zo zorg je ervoor dat het deeg vlak blijft en er geen 'bobbels' op de taartjes komen.


Klop de eieren een beetje los met een vork of klopper en meng er de room, suiker, in stukjes geknipte muntblaadjes en wat peper en zout aan toe. Roer ook de erwtjes erdoor. Giet het mengsel in de taartvormpjes.

Als je wil kan de ook nog wat feta over de taartjes strooien voor ze de oven in gaan. Of je kan de feta achteraf (koud) toevoegen.

 Plaats de taartjes 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.


Als het deeg goudbruin kleurt en de vulling is opgesteven dan zijn de taartjes klaar. Je kunt ze best warm of lauw eten.


(recept uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts