Dessertrestaurant 'The Café' / 'Café Royal' in Londen

In Regent Street, hartje Londen, ligt een restaurant dat je beslist niet mag overslaan mocht je de stad een bezoekje brengen. 'The Café' is namelijk een dessertrestaurant, gelegen bij een vijfsterrenhotel, met gerechtjes van 'executive pastry chef' Sarah Barber. Chique dus... en lekker, héééééééél lekker!!! We hadden in maart (alweer) een tripje naar Londen gepland en toen we enkele weken ervoor een artikel tegenkwamen over dit restaurant, hebben we meteen gereserveerd. Dat was ook nodig want de tafeltjes zijn - helemaal terecht - al snel volzet.


Ik nam op voorhand een kijkje op de menukaart en het water kwam me meteen in de mond. Hoewel ik ook wel moet bekennen dat ik er een beetje met gemengde gevoelens naartoe ging. Allemaal desserts... Zou dat niet té veel van het goede zijn? Te veel voor een heel menu? Maar nee hoor, dat bleek echt reuze mee te vallen! We namen met ons tweetjes zowel een zoet menu als een hartiger menu. Zo konden we meteen ook eens van alle gerechtjes proeven. En het mag gezegd: alles was even lekker. Wauw!!! Zo verfijnd, mooi gepresenteerd, met prachtige smakencombinaties, ... én met overheerlijke aangepaste wijnen. Top! Bovendien was de bediening ontzettend vriendelijk en vonden we de omgeving ook echt gezellig. Niet te stijf, maar absoluut stijlvol.

Hieronder laat ik jullie graag meegenieten van ons fotoverslagje... Geen topfoto's, maar beslist voldoende om jullie zin te laten krijgen om er ook eens te gaan eten!


Savoury menu (hartig menu)

Burrata
Tomato structure, olive oil pearls
(burrata-kaas, tomatenstructuur, parels van olijfolie)

wijn: Gavi di Gavi Sassi dela Madalena, Roberto Sarotto, Piedmont, Italy, 2014


 Chicken Foie
Quince, brioche
(mousse van kippenlever met kweepeer en briochebrood)

wijn: Côteaux du Layon, St Aubin, Domaine des Forges, Loire, 2013


Eat me, drink me
Snickers, chocolate malt shake
(zelfgemaakte Snickers-reep, chocolade 'gemoute' milkshake)

wijn: Château Roumieu, Sauternes, 2012


Sweet menu (zoet menu) 

Milky Way
Goat's cheese, wild honey, beetroot snow
(mousse van geitenkaas, wilde bloemen honing, rode bietensnippers)

wijn: Prosecco di Valdobbiadene, Trevisol L. e Figli, Italy

Rhubarb & Custard
Apple, crumble, vanilla
(structuren van rabarber met appel, crumble en vanillesaus uit een tube)

wijn: Côteaux du Layon, St Aubin, Domaine des Forges, Loire, 2013


Jaffa Cake
Grue, mandarin, confit
(zelfgemaakte 'jaffa cake' (Pim's Cake) met knettersuiker + chocoladepaddenstoelen)

wijn: Henriques y Henriques full rich 5 year old



Om de sterke smaak van de geitenkaas te neutraliseren, kreeg ik na deze gang een 'palet cleanser' aangeboden, een klein drankje op basis van kokoswater. Ook na de kippenlevermousse kreeg manlief zo'n flesje. Fantastisch idee (dat ook echt goed werkte)!

Kortom: een aanrader!!!

HIER vind je de website van The Café at Café Royal.

Reacties

Populaire posts