Gehaktrolletjes in tomatensaus

Gehakt, parmaham en tomatensaus... Oké, ik ben verkocht! Dit gerechtje is vrij gemakkelijk klaar te maken en heel erg lekker. Maken dus!


Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

2 uien
3 teentjes knoflook
7 takjes verse oregano (eventueel 2 theelepels gedroogde)
1 eetlepel witte suiker
3 eetlepels tomatenpuree (optioneel)
800 g kerstomaten uit blik (met sap)
1/2 groentenbouillonblokje
peper en zout
3 sneetjes brood (wit of bruin)
800 g gemengd gehakt
1 ei
15 plakken parmaham
4 eetlepels slagroom

Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de suiker toe en laat deze even mee bakken zodat het geheel wat karameliseert. Zorg dat de suiker niet verbrandt! Voldoende roeren is dus de boodschap. Bak dan de tomatenpuree kort mee en voeg de kerstomaten met sap en 150 ml water toe. Roer ook het 1/2 bouillonblokje, 3/4 van de (fijngehakte) oregano en wat peper en zout toe. Kook het geheel 30 minuten op laag vuur (zonder deksel) en roer af en toe door.



Week ondertussen het brood kort in koud water.
Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan en fruit de ui en knoflook hierin. Zet de pan even opzij. Knijp dan het brood goed uit. Ik drukte het hiervoor goed aan met een lepel in een zeef.

Kneed nu het gehakt, het uitgeknepen brood, het uimengsel, de resterende oregano, het ei en wat peper en zout goed door elkaar met je handen.

Maak dan een 15-tal kleine rolletjes van het gehaktmengsel en wikkel telkens 1 plakje parmaham om elk rolletje.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak er de gehaktrolletjes rondom bruin in. Zet de pan even opzij.

 

Verwarm de oven alvast voor op 175°C.

Roer de slagroom door de tomatensaus en breng de saus indien nodig op smaak met wat peper en zout (proeven!). Schenk dan de saus in een grote ovenschaal en leg de gehaktrolletjes erop. Bak 15 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.


SMAKELIJK!


 (recept uit het maandblad 'Koken & Genieten')

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts