Mijn pralineboek


Zelf mooie, lekkere pralines maken zonder enige voorkennis of ingewikkeld materiaal? Dat kan, en wel met dit boek als leidraad.

In Olala Chocola! legt Eva Van der Linden in klare taal en aan de hand van veel foto’s uit hoe je een stukje chocolade omtovert tot een zinnenstrelende praline met een heerlijke vulling. Ze put daarbij uit haar eigen ervaring als hobbykok en chocoladeliefhebber. Stuk voor stuk zijn de recepten eenvoudig en bovenal zijn alle ingrediënten gemakkelijk te vinden.

Een must voor iedereen die van pralines houdt!





    
Fragment

Om de eerste 15 pagina's en de inhoudstafel te bekijken, ga je naar HIER en klik je de coverafbeelding aan.

Recensies

Joli Gâteau
Carolines Blog

Boek kopen?

Voor € 19,32 is Olala Chocola! van jou.

Het boek ligt niet overal in de boekhandel. Je kunt het wel op verschillende manieren bestellen.

--> Shop My Books - snelste levering want daar worden de boeken gedrukt!
     Betaalmogelijkheden:


--> via de website van Standaard Boekhandel

--> webwinkels zoals Bol (tijdelijk niet verkrijgbaar)

--> bestellen bij de boekhandel: geef ISBN-nummer 9781616273873 op
     en je boekhandelaar kan het boek voor jou bestellen.


--> Kom je in de buurt van Mortsel? Dan kun je het boek ook bij me thuis afhalen.
     Je mag me mailen op evavanderlinden @ telenet.be 

--> Als je de verzendingskosten op jou neemt, dan wil ik gerust een exemplaar opsturen!
    (€ 2,22 voor België en € 6,78 voor Nederland of elders in Europa)
   
Je mag me mailen op evavanderlinden @ telenet.be

Info

Titel: Olala Chocola!
Ondertitel: Pralines maken voor beginners
Auteur: Eva Van der Linden
ISBN: 978 16 1627 387 3
Aantal pagina's: 62
Afwerking: paperback (zachte kaft) - full color
Formaat: 21cm x 21cm
Verkoopprijs: € 19,32
Publicatiedatum: 22/02/2013



Waar koop je pralinevormen / chocolademallen?
(als particulier)

Hieronder vind je een lijst met enkele (web)winkels waar je chocolademallen kunt vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer. Heb je een goede tip? Laat het me dan zeker weten!

winkels België
- Action - veel locaties
- Alice Délice - Wijnegem, Anderlecht, Brussel, ...
- Bart Smit (speelgoedsets, zie link 1 & link 2) - veel locaties
- Casa - veel locaties
- Choco Story - Brugge
- Chocolate World - Antwerpen
- Cook & Living - Genk
- De Smedt - Puurs
- De Taartenfee - Kontich
- Dreamland (siliconen vormen & speelgoedsets, zie link 1 & link 2) - veel locaties
- Gents Bakkershuis, winkel Eeckhout - Oudenaarde
- Hema (zie link) - veel locaties
- Horeca Totaal - Brugge, Oostende
- Intratuin - veel locaties
- Mol d' Art - Webbekom (Diest)
- Pipoos (zie link) - Antwerpen, Sint-Niklaas, Gent, Wijnegem
- Pure Lifestyle (zie link) - Ninove
- Stock Vermeersch - Brugge, Vladslo
- Tupperware (klik om een verdeler te vinden)
- Wapa - Brugge


winkels Nederland
- Action - veel locaties
- Bart Smit (speegoedsets) - veel locaties
- Intertoys (speelgoedset, zie link) - veel locaties
- Intratuin - veel locaties
- Hema (zie link) - veel locaties
- Marskramer - veel locaties
- Party Sweets - Eindhoven
- Pipoos (zie link) - veel locaties
- Tupperware (klik om een verdeler te vinden)

webwinkels
- Angela's Cupcake Factory (NL)
- Bakvormen-webshop (NL - zie link)
- Bart Smit (BE - speelgoedsets, zie link 1 & link 2)
- Bart Smit (NL - speegoedsets)
- Bol (BE & NL - zie link)
- Collishop (BE - zie link)
- Cook & Living (BE)
- De Leukste Taartenshop (NL - zie link)
- Hema (BE - zie link)
- Hema (NL - zie link)
- Huis & Comfort (BE)
- Huis & Comfort (NL)
- Mol d' Art (BE)
- Party Sweets (NL)
- Patisseriewereld (NL)
- Pipoos (BE & NL - zie link)
- The Chocolate Warehouse (NL)
- Wonderboetiek (BE)

10 opmerkingen:

  1. Vraagje ? Is er ook een verschil in die siliconen vormen eigenlijk , want soms zeggen de mensen niet in de oven steken , maar hoe zie ik dat eigenlijk ???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kathy, volgens mij mag elke siliconen vorm in de oven hoor. Ze zijn bestand tegen hele hoge en lage temperaturen. Je moet natuurlijk wel zeker zijn dat het echt om silicone gaat.

      Verwijderen
  2. Staat de aveve er al bij? Niet in allemaal maar in de winkel van Herentals al zeker. Het echte materiaal is een echte aanwinst want in siliconen ijsblokvormen brak de helft van mijn pralines bij het ontvormen, nu springen ze er haast uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de Xenos zijn de chocolademallen ook te koop!
    Groetjes, Nita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb er net gekocht bij wibra (waarschijnlijk wel een tijdelijke aanbieding): siliconen vormen met bloempjes en hartjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helpt het om de ijsblokjes vormen in te spuiten met die bakvorm spray of verpruts dit alles?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat ik mij afvraag is hoe begin je aan een vulling? Ik heb namelijk een smaak in gedacht en zou graag zo een vulling hebbe zoals je vind bij chocolade met banaanvulling dus een redelijk lopende. Maar ik weet totaal niet waar ik een recept moet gaan vinden of hoe er aan te beginnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan kan ik je absoluut mijn boek aanraden. Daarin vind je een duidelijke beschrijving van verschillende soorten vullingen waarmee je gemakkelijk met eigen inspiratie aan de slag kan gaan. :)

      Verwijderen
    2. Dan kan ik je absoluut mijn boek aanraden. Daarin vind je een duidelijke beschrijving van verschillende soorten vullingen waarmee je gemakkelijk met eigen inspiratie aan de slag kan gaan. :)

      Verwijderen
  7. Chocolade kan je ook op temperatuur brengen door er niet gesmolten pallets bij te voegen en goed onder de opgewarmde chocolade te mengen. Zelfs tot onder een temperatuur van 28°C geen probleem, effe terug opwarmen tot ca. 32°C en je kan deze perfect gebruiken om te mouleren of pralinevormen te vullen. En... Callebaut = de beste die er is ;-) maar dat is persoonlijke smaak :-D

    BeantwoordenVerwijderen